usak-sehir-tiyatrosu-2024

26 Mart 2016 tarihinde gönüllük esasına dayanarak kurucu genel sanat yönetmeni Murat Çubukçu ve 179 kursiyerin katılımıyla kurulmuş olan Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Hayat Bir Tiyatro, Canavar Sofrası, Siz Hiç Aşık Oldunuz Mu?, Duyulmamış Bir Aşk İlleti, Çok Tuhaf Soruşturma, Kasabanın Alileri, Ben Ruhi Bey Nasılım?, Yedi Kocalı Hürmüz, Beni Siz Delirttiniz ve Godo’yu Beklerkene Kaçak Kabare oyunlarını sergilemiştir. 7’den 77’ye sloganıyla yola çıkan Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu bünyesinde bulundurduğu çocuk kursiyerler ile Acil Servis, Anadolu’nun zaferi, Faldır Fuldur ve Ah Şu Gençler adlı oyunları sergilemiştir. 2019 yılının mayıs ayında Murat Çubukçu’nun hazırladığı yönetmelik ile beraber 10 oyuncu, 2 teknik personel ile yoluna devam etmiştir. 2019-2020 sanat sezonunda personel kadrosu ile Kocamın Nişanlısı, Bir Delinin Hatıra Defteri, Sınır ve Medusa Müzikali adlı çocuk oyununu sergilemiştir. Sonrasında pandemi koşullarında sosyal medya içerikleri üreterek dijital platformlarda da aktif yer almıştır. Aynı süreçte Şehir Tiyatrosu tarafından yazılan Bizim Sandık oyunu ve Ali Doğru tarafından yazılmış Çikolata Dükkânı adlı çocuk oyununun çalışmalarına başlamış ve hali hazırda sahnelenmeye devam etmektedir. 2022 – 2023 sanat sezonu içerisinde İskender Palanın kaleme aldığı Uşak’ın kurtuluşunu, sembol fotoğraf olan ‘Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık’ fotoğrafı üzerinden anlatan ‘Kurtuluş’ isimli oyunu ile beraber, Birgül Yeşiloğlu Güler’in kaleme aldığı ‘Gökyüzünde Bir Nokta’ oyunları Dünya Prömiyerlerini gerçekleştirdi. Bünyesinde hazırladığı ve gösterime soktuğu yeni oyunları ile birçok dalda adaylık gösteren şehir tiyatrosu, Kurtuluş isimli oyunu ile yılın Ansambl dalında ve Bir Delinin Hatıra Defteri oyunu ile yılın genç kuşak erkek oyuncusu dalında 4. Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri jürisi tarafından ödüllendirilmiştir. Aynı zamanda Murat Çubukçu 8. Uluslararası Anadolu Tiyatro Ödülleri kapsamında ‘Yılın Tiyatro Adamı’ ödülüne layık görülmüştür. 2023 – 2024 sanat sezonunda Philip King’in kaleme aldığı ‘Papaz Kaçtı’ isimli komedi oyununu ve Harold Pinter’ın kaleme aldığı ‘Git Gel Dolap’ isimli absürd türde eseri repertuarına kazandırmıştır.

Şu an bünyesinde 16 oyuncu ve 3 teknik personel bulunduran Şehir tiyatrosu 2024-2025 sanat sezonunda gösterime devam eden 6 yetişkin 3 çocuk oyunu ile aynı zamanda repertuar tiyatrosu olma yolunda ilerlemektedir.

Genel Sanat Yönetmeni

Murat Çubukçu

Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosunun ilk oyunudur. Hayat Bir Tiyatro Skeçlerden oluşan ve açık havada oynanan bir oyundur.

siz-hic-asik-oldunuz-mu-sayfa

Yazan
Nurican Uymaz
Yöneten
Murat Çubukçu
Ses-Işık
Fatih Sarısaman
Müzik
Mutlu Keklik
Kostüm
Nurhan Kazak-Funda Yavaş

 

Şems ve Mevlana’nın hayatlarının kesiştiği bir dönemde geçen olayları konu alan ve gerçeklerden esinlenerek kaleme alınmış bir tiyatro oyunudur.

canavar-sofrasi-sayfa

Yazan
Erkan Doğan
Yöneten
Murat Çubukçu
Müzik
Anonim

Canavar Sofrası adlı oyunda, köydeki yaşamını sevdikleriyle beraber bir kenara bırakarak şehir yollarına düşen Mehmet’in iş ararken başına gelenleri anlatıyor.

pardon

Yazar
Ferhan ŞENSOY
Yönetmen
MURAT Çubukçu
Kostüm Tasarımı
FUNDA Yavaş
Işık Tasarımı
FATİH Sarısaman
Dekor Tasarımı
İSMET Gencer
Makyaj
SEÇİL Altındal-ERAY Solmaz
Sahne Amiri
ERDEM GİRAY Filiz
Genel Sanat Yönetmeni
MURAT Çubukçu

Ferhan Şensoy tarafından kaleme alınan oyunumuzda, suçsuz yere altı yıl hapse mahkûm edilen İbrahim Şatır ve en yakın arkadaşları Muzo ile Aydın kendilerini absürd bir biçimde hapiste bulurlar. Tiyatro tarihimizin köşe taşlarından olan ‘’Çok Tuhaf Soruşturma’’ oyunu, ülkemizdeki adalet mekanizmasının işleyiş biçimindeki yanlışlar, hapishanelerdeki uygulamalar ve insan hakları konuları, kara mizah biçiminde anlatılıyor

ben-ruhi-bey-nasilim

Yazar
Edip Cansever
Uyarlayan Ve Yöneten
Murat Çubukçu
Ses-Işık Kumanda
Semih Şah,Ahmet Büyükuğurlu,Mehmet Toklu
Dekor
Murat Ertaş
Makyaj
Seçil Altındal

 

Ruhi Bey adlı karakterin yaşamından kesitleri, Ruhi Bey ve onun etrafında olan, bir şekilde onunla yolları kesişen insanların ağzından anlatır.  Bir kent soylu olan, çocukluğu ve ilk gençliği eski İstanbul’un bir konağında geçmiş Ruhi Bey’in yaşadığı travmaları ve yaşam-ölüm paradoksunu sorgulayışını anlatır.

kasabanin-alileri

Yazar
Muzaffer İZGÜ
Yönetmen
Murat ÇUBUKÇU
Ses-Işık Kumanda
Ahmet BÜYÜKUĞURLU
Dekor
Murat ERTAŞ
Kostüm
Funda YAVAŞ – Nurhan KAZAK
Makyaj
Seçil ALTINDAL – Büşra Gurbet KARABOĞA

Ege Bölgesi’nin bir köyüne tayini çıkmış bir doktorun köydeki Ali’lerin doktor beyi ziyaretiyle başlayan oyun, Ali’lerin kızlarını doktor beyle evlendirme çabalarını konu almaktadır. Kızlarını alıp doktor beyle tanıştırmaya gelen Ali’lerin aralarında geçen tatlı yarış ve doktoru beğenen kızların kendi aralarındaki yarış komik bir hal almıştır. Ali’lerin doktoru kendi kızlarıyla evlenmesi için çevirdikleri oyunları anlayan doktor oyunları tersine çevirmiştir. Oyunun sonunda ise hem Ali’leri hem de kızlarını bir sürpriz beklemektedir. Doktor Bey evlenmeye karar vermiştir. Ancak kiminle?

duyulmamis-bir-ask-illeti

Yazar
Hüseyin Rahmi Gürpınar
Uyarlayan
Ayşegül Çelik Şahin
Yöneten
Murat Çubukçu
Kostüm Tasarımı
Nurhan Kazak-Funda Yavaş
Işık Tasarımı
Fatih Sarısaman
Dekor Tasarımı
İsmet Gencer
Makyaj
Saadet Kaçan- Eray Solmaz
Genel Sanat Yönetmeni
Murat Çubukçu

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın ‘’Kaynanam Nasıl Kudurdu’’ adlı romanından Ayşegül Çelik Şahin tarafından uyarlanan oyunumuzda, kocasını genç yaşta kaybetmiş Makbule Hanım gönlünü genç bir avukata kaptırır. Oğlu Harun annesin aklına başına getirmek için, yakın arkadaşı Doktor Cafer ile beraber tüm ev halkından habersiz gizli bir plan yaparlar.

7-kocali-hurmuz

Yazan
Sadık Şendil
Yöneten
Murat Çubukçu
Yardımcı Yönetmen
Mehmet Toklu
Sahne Amiri
Erdem Filiz
Dans – Koreografi
Deniz Demirel
Dans Müzikleri
Mehmet İyidir – Atalay Kayaalp – Erdem Küçükayvaz
Kostüm
Funda Yavaş
Dekor
Murat Ertaş
Işık – Kumanda
Hasan Başkan

19. yüzyılın sonlarında İstanbul’un Taşkasap semtinde yaşayan Hürmüz, hepsi farklı mesleklerden olan, birbirinden habersiz altı koca ile evlenmiş, ancak yetinmeyip yedinci bir erkeğe aşık olan bir kadındır. Sonunda amacına ulaşarak bu kişiyle de bir evlilik yapar. Ancak kocalarının eve geliş – gidiş zamanlarında çakışmalar meydana gelince Hürmüz oldukça zor bir durumda kalacaktır. Hepsini bir arada idare etmeye çalışan Hürmüz’ün işi bu kez gerçekten zordur. Acaba kurtulabilecek midir?

godoyu-beklerkene

Yazar
Ramazan Sayın
Yönetmen
Mehmet Tamer Uyar
Yönetmen Yardımcısı
Kübra Özer
Genel Sanat Yönetmeni
Murat Çubukçu
Ses-Işık Kumanda
Erkan Özenç

Samuel Beckett’in ölümsüz eseri ‘’Godot’u Beklerken’’ oyunundan esinlenilen oyunumuzda, hiç gelmeyecek olan ‘’Godot’u Beklerkene’’ oyununu izleyen ‘’Kaçak Kabare’’ ekibi oyuna dahil olup, kendi oyunlarını sahnede oynamaya başlarlar.

beni-siz-delirttiniz

Yazar
Emre DEMİRCİOĞLU
Yönetmen
Murat ÇUBUKÇU
Yönetmen Yardımcısı
Mehmet TOKLU
Kostüm Tasarımı
Funda YAVAŞ
Işık Ses Kumanda
Hasan BAŞKAN
Makyaj
Erdem Giray FİLİZ
Genel Sanat Yönetmeni
Murat ÇUBUKÇU

Doğduğu günden bu yana hep farklı bir çocuk oldu Şevket. Adı aslında Şevket bile değildi. Mahkemede karar verildi adına. Her girdiği yerde başına bir çorap örmeyi becerdi Şevket. En sonunda dayanamayıp sıyırdı balatayı. ‘’Herkese karşı tek başına olan Şevket’in’’ hikâyesi sizlerle.

kocamin-nisanlisi-sayfa

Yönetmen
Murat Çubukçu
Dekor
Murat Ertaş
Kostüm
Funda Yavaş
Esved Petek Aksu

Adam karısından boşanmadan önce bir başkasıyla nişanlanır. Kadın ise bu durumu öğrenince boşanmaktan vazgeçer ancak bir trafik kazası sonucunda hapse girer.
Kazadan önce entelektüel bir kişiliğe sahip olan kadın hapisten bambaşka biri olarak evine döner. Karısının eve dönmeyeceğine emin olan adam nişanlısıyla yaşamaya başlamıştır bile ve olaylar bu noktadan sonra iyice karışacaktır.

Yönetmen
Çağrı Gülerer
Oyuncu
Necip Kamiloğlu
Sahne Amiri
Tutku Cihangiret
Dekor
Murat Ertaş
Kostüm
Esved Petek Aksu
Funda Yavaş
Işık Ses Kumanda
Furkan Alkan

Nikolay Gogol’un en sevilen öykülerinden olan Bir Delinin Hatıra Defteri, 1965 yılında sahneye uyarlanmış ve ülkemizde ilk tek kişilik oyun olarak Genco Erkal tarafından Ankara Sanat Tiyatrosu’nda oynanmıştı.

Yıllar boyunca sanatçı aynı eseri üç kez, üç değişik yorumla sahneledi. Şimdiki yapım oyunun 50. yıl kutlaması olarak gündeme geliyor. Gogol’un toplumsal kara mizah başyapıtı bir kez daha güldürürken içimizi acıtacak.

 

2019 Yılında 4 kez sahnelenmiştir.

sinir-sayfa

Yönetmen
Murat Çubukçu
Dekor
Murat Ertaş
Oyuncular
Yuan: Burkay Çıvgın
Mati: Atakan Yılmaz
Ses Işık Kumanda
Ahmet Büyükuğurlu
Kostüm
Esved Petek Aksu
Funda Yavaş

Barışın bittiği yerde başlıyor savaş. Huzurun, eşitliğin, dostluğun, dayanışmanın gittikçe yok olmasıyla hissettiriyor kendini, yaradılışından beri içinde savaşma içgüdüsü hazır bulunan “insanoğlu”na. Aslında savaşın olmadığı bir dünya hayal ediyor insanoğlu ve yazık ki savaşla yüzleşmeye diretiliyor. Farklı seslerin ve aynı hislerin aynı şeyden bahsedip farklı hissetmeleri dayatılıyor yüzyıllardır. Umutları hırsa dönüştürtüyor.

Bir barış halinin yıkımı, savaş durumunun teşhis edilmesini ve tedavi surecini anlatıyor “SINIR”. Huzuru, eşitliği, dostluğu, dayanışmayı… Aslında her şeyin insanlar için olduğunu, her şeyin insanın kendinde bittiğini…

2020 Yılında 3 kez sahnelenmiştir.

Yönetmen
Hakan Atalay
Sahne Amiri
Mehmet Toklu
Dekor
Murat Ertaş
Kostüm ve Aksesuar
Funda Yavaş
Esved Petek Aksu
Işık Ses Kumanda
Hakkı Evin
Yazar
Hakan Atalay

İnsanlar dünyayı yaşanamayacak bir hale getirmiştir. Bunun sonucunda ekosistem bozulmuş, dünyada oksijen kalmamıştır. İnsanlar dünya dışında yaşam bulduğu başka bir gezegene giderken, dünyada kalan hayvanlar (eşek, köpek, kedi, tavşan) ve bir insan hayatta kalmanın yollarını aramaktadır. Bunun çaresi medusa çiçeğidir. Acaba medusa çiçeğini bulup dünyayı eski haline getirebilecekler mi?

2020 Yılında 10 kez sahnelenmiştir.

Yazar
Ahmet Büyükuğurlu

Kostüm Tasarımı
Funda Yavaş
Esved Petek Aksu

Işık-Ses tasarımı
Mustafa Çeri

Dekor Tasarımı
İsmail Atakan Yılmaz

Genel Sanat Yönetmeni
Murat Çubukçu

Bizim Sandık” Geleneksel Türk Tiyatrosunun temel taşlarından biri olan orta oyunu türünde kaleme alınmış bir komedi oyunudur. Kanlı Nigâr ve arkadaşları Kavuklunun babasından kalan evini kiralamak ister. Fakat evi kiralamak isteyen yalnızca onlar değildir.

cikolata-dukkani-sayfa

Yazan
Ali Doğru
Yöneten
Murat Çubukçu
Dekor
Atakan Yılmaz – Batuhan Eğerci
Kostüm Tasarım
Funda Yavaş – Esved Petek Aksu
Ses – Işık
Mustafa Çeri
Müzik
Uşak Belediyesi Kent Orkestrası

Cenk, renkli ve lezzetli pastaların yapıldığı çikolata dükkanında çalışmaktadır. Her gün işe geldiğinde kendini bu pastaları yemekten alıkoyamaz. Bir gün Numan Usta’nın müşteriler için getirdiği özel sipariş olan pastalardan yer. Durumun sonradan farkına varan Cenk, bu işten nasıl kurtulacak? Bu eğlenceli oyunu izlemek için hepinizi Çikolata Dükkanı’mıza bekliyoruz.

kurtulus-sayfa

Yazan
İskender Pala
Yöneten
Murat Çubukçu
Dekor Kostüm
Cenk Oral
Işık-Ses
Mustafa Çeri
Terzi
Funda Yavaş-Esved Petek Aksu

“Bağımsızlık, uğruna herşeyi göze alan toplumların hakkıdır.” Uşak’ta bir avuç vatanseverin yokluklar içinde bağımsızlığını kazanmak için verdiği destansı bir mücadele, yüzlerce şehit, yüzlerce gazi… 

gökyüzü-post

Yazan
Birgül Yeşiloğlu Güler
Yöneten
Mehmet Toklu
Dramaturg
Ahmet Büyükuğurlu
Işık-Tasarımı
Mustafa Çeri
Dekor Tasarımı
Cenk Oral
Kostüm Tasarımı
Funda Yavaş
Esved Petek Aksu
Genel Sanat Yönetmeni
Murat Çubukçu

‘’Gökyüzünde Bir Nokta’’ cumhuriyetimizin pek bilinmeyen iki önemli kadın figürünün anısına yazılmış biyografik dram türünde bir oyun. Vatan sevgisi ve bilime olan tutkusuyla kıvılcımdan aleve dönmüş bir hayata tanıklık ederken, diğer yandan hiç adı sanı duyulmamış kahramanları da yad ettiğimiz bir saygı duruşu niteliğinde olan oyunumuz, düşle gerçeğin birbirine karıştığı olay örgüsü içinde sizleri ölüm, zaman, kozmos, aşk ve umut gibi kavramları yeniden irdelemeye davet ediyor.
İnsanın çaresiz kaldığı zamanlarda umudunu tazeleyen bir oyun ‘’ Gökyüzünde Bir Nokta’’

papaz-kacti-sayfa

Yazar
Philip King
Genel Sanat Yönetmeni
Murat Çubukçu
Yönetmen
Çağrı Gülerer
Yönetmen Yardımcısı
Necip Kamiloğlu
Koreograf
Necip Kamiloğlu
Dekor Tasarım
Ahmet Cenk Oral

Kostüm Tasarım
Funda Yavaş
Terzi
Esved Petek Aksu
Işık Tasarım
Mustafa Çeri
Sahne Amiri
Atakan Yılmaz
Işık Kumanda
Zehra Tutar
Ses Kumanda
Atakan Yılmaz
Grafik Tasarım
Engin Güngör
Makyöz
Zehra Tutar
Ceren Berfin Er

İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiltere’de bir rahip evindeyiz.
Eski iki arkadaşın tesadüfi buluşması üzerine, her şeyin alt üst olduğu bir serüven. Kaçak bir mahkum, iç çamaşırı ile kalan bir rahip, olayları çözmeye çalışan bir dedektif ve dahası…
Sahi, buranın rahibi kim?

Genel Sanat Yönetmeni
Murat Çubukçu
Yöneten
Burkay Çıvgın
Yönetmen Yardımcısı
Furkan Alkan
Işık Tasarımı
Zeynel Işık
Ses Kumanda
Atakan Yılmaz
Işık Kumanda
Mustafa Çeri
Müzik Tasarımı
Cemal Sav
Deniz Gülmez
Dekor Realizatörü
Serdar Kars
Kostüm Tasarımı
Funda Yavaş
Sahne Amiri
Batuhan Eğerci

Git gel dolap iki kiralık katilin susuşlar ve kırık dökük cümlelerle, sevgi ve kırgınlıklarla verilen bunaltısıdır. Bu oyunda Gus, Ben’in yardımcısıdır ve Ben’e göre daha insani davranışları bulunmaktadır. Üst katta olup da hiç ortaya çıkmayan kişi “otorite”dir. Her zamanki görevlerini yaptıkları yerlerden farklı bir yerdir burası; imha edecekleri insanı beklemeye başlarlar. Sorular, susuşlar, iletişim ve iletişimsizlik kolkala girdiğinde bulmaca başlar. Ortada bir tuhaflık vardır ve Gus bulmacayı çözmeye başladıkça, komedi yerini gerilime bırakmaya başlamıştır. Gus’ın soruları artıkça üst kattakilerin istekleri artmaya başlar… Kocaman bir bulmacanın içinde küçücük kalmışlardır

Genel Sanat Yönetmeni
Mustafa Tunay
Yöneten
Mert Ertürk
Yönetmen Yardımcısı
Ceren Berfin Er
Dekor Tasarım
Batuhan Eğerci-Atakan Yılmaz
Müzik
Hasan Danacı-Mert Doruk
Koreografi
Emre Aslan
Kostüm
Funda Yavaş
Sahne Amiri
Esved Petek Aksu

Hayal gücünün sınırlarını zorlayan büyülü bir maceraya hazır mısınız?

Barış, okumayı ve hayal etmeyi seven bir çocuk. Onun sihirli dolabı, bir gün odasına gelen eski arkadaşı Pelin ile birlikte bambaşka bir maceranın kapısını aralıyor! Bu dolap, içine girenleri tarihi figürlere dönüştürüyor ve dünya tarihinin önemli isimlerini çocuk odasına taşıyor.

Barış ve Pelin’in hayal gücünün peşinden giderek tarihin unutulmaz kahramanlarını tanıyacak, hem eğlenecek hem de öğreneceksiniz!